I väntan på tofsviporna

Snart är de här, tofsviporna och alla andra fåglar som brukar kunna skådas på Marstallen. Det är en slätt i sydöstra Uppland som på vårarna främst gästas av stora mängder gäss på sn väg norrut.
Bland fågelskådare som rapporterar sina fynd på Artportalen benämns platsen ”Två lador (Marstallen) Fjärdhundraslätten”. Förutom vipor och gäss dyker det ofta upp havsörn och andra roliga rovfåglar. Här har det bland annat skådats stäpphök och pilgrimsfalk.
Slätten genomkorsas av Örsundaån, som vid snösmältningen ofta översvämmas till en imponerande vattenspegel.

Marstallen är ett populärt mål för fågelskådare, framför allt under vårflyttningen.

Lyckad företagspresentation

Tidigare i veckan gjorde jag klart en uppdragsfilm åt Rotbrunna Häst & Kursgård. Filmen levererades och lades ut på deras hemsida och Facebooksida. Och på några dagar fick filmen ett stort genomslag i antalet tittare. Eftersom filmen i grunden ligger på Priroda Medias Vimeosida och därefter bäddats in på de andra sidorna så kan jag följa visningsstatistiken och noterar ett nytt rekord för en dag.

Tack vare att jag har nära till Rotbrunna Häst & Kursgård har jag kunnat återkomma ett stort antal gånger för att få fram ett brett grundmaterial. Men det går naturligtvis att göra en bra film även på kortare tid, med rätt förberedelser. Oavsett filmprojektets omfattning så är företagspresentation i form av en film ett effektivt sätt att nå ut till gamla och nya kunder.

Rotbrunna Häst & Kursgård from David Larsson on Vimeo.

Foto: Motljus

Galleri

Foto: Jordbruk

Galleri